perjantai 19. maaliskuuta 2010

Halla-Ahon Jussin blogi ja asennevamman fysilogia

Olipas Jussilta hyvä blogikirjoitus maahanmuuttoasenteista, mikä on ilmestynyt pari päivää sitten sivustolleen. Tuossa tekstissä Jussi perusteli mielestäni hyvin ja huolella näkemyksiään.

On suunnaton harmi, että meitä ihmisiä riivaa niin herkästi asennevammaisuus. Meillä kaikilla on enempi tai vähäempi piilevä ominaisuus muodostaa herkästi mielipide asiasta kuin asiasta. Tällaisina Diblomi-Besserwissereinä ja kaikkien alojen erikoisasiantuntijoina mielellämme annamme lausunnon niin asiaan kuin asiaan. Tai jos emme syystä tai toisesta huutele näkemystämme, niin olemme kuitenkin vahvasti jotain mieltä. Vahvasti, vaikkemme oikeasti ole edes tutustunut kyseiseen asiaan juuri mitenkään. Olemme ehkä kuullut jonkun puhuvan asiasta jossakin tietyssä sävyssä.

Asennevamman fysiologia menee suurin piirtein seuraavalla tavalla: Meidän suhde LÄHTEESEEN (siis taho, joka käsitteli ASIAA X jollain tavalla) ratkaisee olemmeko ASIASTA X samaa mieltä heti vai onko LÄHDE väärässä. Me joko vähättelemme ASIAA X tai olemme samaa mieltä tai eri kannalla kuin LÄHDE oli ASIASTA X. Eli näin meidän mielipide ihmisestä leimaa meidän mielipidettä ASIA X:ään Näin meille onkin muodostunut 'oma' vallitseva, tarkka ja huolella mietitty näkemys. Kuten kaikki tajuaa, lapsi on aikaa sitten mennyt pesuveden matkassa. ..valitettavasti!


Diblomi-Besserwisser,
Kaikkien alojen erikoisasiantuntija,
-MarkusS PerusS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti